Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Több, mint szempilla-hosszabbítás

Napjainkban több cég is kínál 3D szempillákat, az ember azt gondolná, hogy a ezen a területen is „Az egyik kutya, másik eb” közmondás igazsága érvényesül, pedig ha jól körbenézünk a forgalmazott márkák között, rájövünk, hogy inkább az „Ahány ház, annyi szokás” elv működik a gyakorlatban. Első ránézésre nem biztos, hogy szembetűnő, de a gyakorlatban már könnyen észrevehető néhány különbség. Írásunkban szeretnénk bemutatni azokat a jellemzőket, amelyek megkülönböztetik az Xtreme Lashes márkát a versenytársaitól.


Műszempillától a 3D szempillahosszabbításig

Mielőtt rátérnénk az összehasonlításra, érdemes visszatekinteni a műszempillák, vagy ahogyan eredetileg nevezték, „false lashes”, vagyis „hamis szempillák” történetére. Hol máshol kezdték volna el alkalmazni ezeket, mint Hollywoodban - és természetesen nem a hétköznapi háziasszonyok körében.
Először D.W. Griffith filmrendező ötlete alapján kerültek fel „hamiskásan” a műszempillák Seena Owen szemhéjára, amit a közönség meg is csodálhatott 1916-ban az Intolerncia című filmben. Ha a film nem is, a műszempillák annál nagyobb sikert arattak és ezzel elindultak világhódító útjukra. Ebben az időben persze, borsos ára miatt csak kevesen engedhették meg maguknak. Azóta mint minden más, úgy a műszempillák is folyamatos fejlődésen mentek keresztül, mind az anyagok, mind pedig a technológiák területén, míg néhány évvel ezelőtt megjelentek az első 3D pillák, melyek sikere azóta is töretlen.

A változásokat Hollywood is követte:
 


Manapság már Magyarországon is számtalan cégnél beszerezhetőek a különbféle 3D szempillák és a felhelyezésükhöz szükséges eszközök, anyagok. Éppen ezért érdemes olyan forgalmazót keresni, aki nem csak értékesíti a terméket, hanem segítséget is ad ahhoz, hogy a 3D szempilla-hosszabbítással elégedettek legyenek a szakemberek, akik a felhelyezést végzik és ami talán még ennél is fontosabb, maguk a vendégek is. Vegyük tehát sorba mi kell a sikerhez:


Műszempilla

A régebben alkalmazott hajszálak helyett, ma már általában olyan szintetikus anyagokat alkalmaznak, amelyek - a természetes  szőrrel ellentétben – nem allergizálnak, viszont formatartóak és pihekönnyűek. A forgalmazók palettájában többféle ívű- és hosszúságú 3D pillát találhatunk, és ha természetes hatású pillasort szeretnénk elkészíteni, akkor bizony szükségünk is lesz a sokféle típusra egy-egy remekmű elkészítéséhez. Az Xtreme Lashes kínálatában jelenleg 815 féle szempillát találunk, a feketén kívül 28 egyéb színben, többféle ívben és vastagságban!


A ragasztó

Ha megnézzük az egyes termékek összetevőit, szinte alig találunk különbséget a ragasztók között. Mégis, akik már foglalkoznak szempilla-hosszabbítással tudják, hogy mennyire ritka a jó ragasztó, pedig a sikerhez legalább olyan fontos tényező mint a 3D szempilla. Nem mindegy, hogy az lassan szárad, vagy gyorsabban, mert ha rövidebb idő alatt lehet végezni egy pilla felhelyezésével, a vendégnek kevesebb idejét raboljuk el és a tevékenységünk is kifizetődőbb.
Lényeges tényező az is, hogy mennyi ideig marad fent a szempilla, vagyis milyen gyakran kell töltésre járni. A ragasztók színezését általában aktívszén-részecskékkel oldják meg, ami miatt viszont rideggé válik. Az Xtreme Lashes, "Flex Fusion" ragasztója nem tartalmaz aktív szenet. A ragasztóanyag kifejlesztését orvosok végezték és speciálisan, allergiásakon tesztelték. A fejlesztés költsége 1 millió dollár volt és 1 évig tartott. Összetevők: cianoakrilát, poliakrilsav, D&C ibolyapigment.


Oktatás, képzés

Az élet minden területére igaz, hogy a legjobb anyagok is értelmüket veszíthetik, ha nem megfelelően használjuk őket. Mivel egyre többen foglalkoznak 3D szempillahosszabbítással, sokkal jobban felértékelődik a megfelelő szakértelem. Persze fontos szempont és alapkövetelmény, hogy a szempillák minél tovább fentmaradjanak, de a megfelelő anyagok és a tecnikai tudás mellett szükséges van az oly sokszor elhanyagolt styling tudásra is. A szakembernek tehát feladata kell, hogy legyen olyan egyénreszabott szempilla-kombináció felhelyezése, amely viselőjének megszépíti szemét és ezzel együtt megjelenését is.

Xtreme Lashes műszempilla
Ilyen eredményt lehet elérni az Xtreme Lashes stylinggal.
(a képre kattintva, megnyílik a nagyított változat)

Íme néhány elrettentő példa annak igazolására, hogy milyen egy 3D-s szempilla kompozíció, ha a szakember nem megfelelően képzett.

A jól megválasztott pillasor kiemeli a szem előnyös tulajdonságait és korrigálja a kevésbé kedvezőket (pl. lefelé görbülő szemek, távol ülő szempár) – csakúgy, mint az arcot a hozzáillő frizura.
Éppen ezért az Xtreme Lashes-nél (egyedülálló módon) először is 2+1 napos tanfolyamon való részvétel a feltétele annak, hogy valaki elkezdhesse a márka használatát.  A tanfolyamot követően sokat kell gyakorolni és ezután, 1-3 hónapon belül lehet vizsgára jelentkezni. Csak az kap oklevelet, aki a vizsgát sikeresen leteszi, ezzel garantálva, hogy a diploma valódi tudást nyújtson.És, hogy ennek a koncepciónak van létjogosultsága, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az I. Lash-style Szempilla-versenyen az 1. és a 2. helyet is az Xtreme Lashes stylistjai szerezték meg. Ennél a versenynél, a szakmai zsűri pontosan a fent említett styling-tudást és szempontokat értékelte.

Ha szeretnéd elkezdeni ezt a népszerű szolgáltatást, vagy már végzed egy ideje, de szeretnél kitűnni a szaktudásoddal, vedd fel a kapcsolatot az Xtreme Lashes szakembereivel!


Nézzétek meg az Xtreme Lashes részletes ismertetőjét is


(X)