Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Mégsem kell online pénztárgépet vennünk!

kozmetikus online péntzárgépHosszas várakozás előzte meg a kormányszóvivő nyilatkozatát, miszerint egyelőre nem kötelezik a szolgáltató szektort az online pénztárgépek használatára.


Lázá János kormányszóvivő szerint a miniszterelnök nem tartotta indokoltnak és életszerűnek az online kasszák bevezetését a szolgáltatói szektorban. A csere kb. 50-60 ezer vállalkozást érintett volna.

Jelenleg a kormányzat a feketegazdaság visszaszorításának újabb módszerén dolgozik, a jövőben össze szeretné kapcsolni a vállalkozások számlázási rendszereit az adóhivatallal. Tehát aki online számlázóprogrammal rendelkezik, rá is vonatkozna az új rendszer.

Ráadásul az adózás rendjét meghatározó mostani jogszabályt 2016. január elsején egy másik váltja fel. A NAV a jövőben különbséget kíván tenni a kötelezettségeknek mindenkor időben és rendben eleget tevő adófizetők és a notórius mulasztók, a csalók között. Előbbi csoport kellő tájékoztatásra, segítségre és együttműködésre számíthat az adóhivatal részéről, az utóbbiak viszont a mostaninál szigorúbb fellépésre számíthatnak.
Forrás: Piac & Profit
2015. augusztus 1.

Kerti Erika
Szépségszakma.hu