Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Bőrcsiszolás - mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió, vagy bőrcsiszolás nagy népszerűségnek örvend napjainkban, sok cég kínálja a gépeit. Van aki a kristályos-, van aki a gyémántfejes változatot ajánlja, a kozmetikus pedig nehéz döntés elé kerül,  mert százezerért, de kétmillióért is választhat  mikrodermabráziót.  A kezelések árai is igen változóak, a fővárosban öt- tizenkétezerért kínálják ugyanazt a szolgáltatást. A kezelés protokollja is változó: kéthetente, vagy hetente, ultrahangos kezeléssel, vagy anélkül, nyomkodás előtt, vagy után végeznek mikrodermabráziót.
A bőr felső rétegének mechanikus eltávolításával sok kozmetikai probléma kezelhető eredményesen. Leginkább a vastag felhámú, lassú anyagcserét folytató, tág pórusú, egyenetlen bőrre ajánlható, de jó eredménnyel kezelhetők az alábbi problémák is: pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás.

A kozmetikus a kristályos kezelés során a bőr felső rétegén lévő elhalt hámsejteket és bőrszennyeződések távolítja el a csiszolófej (alumínium-oxid kristályok) segítségével, amely nemcsak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is. Ezáltal felgyorsul a működőképes és kollagénban gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A peeling hatására a bőr tápanyag- és oxigénfelvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása többszörösére nő. 


Az ellenőrzött mikrodermabrázió folyamán nem keletkezhetnek sebek, mivel a bőrt egyénre szabottan,  megfelelő erővel és mélységben "radirozzuk" Ie (a készülék finom csiszolókristályt fúj a bőrre és azt vákuum segítségével visszaszívja). A változás már egy kezelés után is látható, de a hosszú távú eredményt kúraszerű alkalmazással lehet biztosítani. Bármely probléma esetén a legintenzívebb hatás a speciális kozmetikumok és a mikrodermabráziós kezelés együttes alkalmazásával érhető el, nemcsak az arcon, hanem az egész testfelületen is. A kezelések intenzív, szalonbeli kúrából, otthoni kiegészítő utóápolásból és az eredmény elérése után ritkább, fenntartó  kezelésekből állnak.
Klinikai tanulmányok igazolják - a kezelés hatására -  az élő sejtsorok számának megnövekedését, a hám- és a bőr alatti kötőszövet vastagságának növekedését, a mikrokeringés fokozódását, valamint a kozmetikai hatóanyagok felvételének jelentős növekedését.

Mielőtt nekilátunk alaposan ki kell kérdezni a Vendéget, nincs-e valamilyen akadálya a  bőrcsiszolásnak (lázas betegség,  bőrbetegség, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése, epilepszia, stb.) ajánlatos tájékoztatni a mikrodermabrázió utáni teendőkről is: szolárium, napfény elkerülése, 24 órán belül ne szaunázzon, ne menjen szennyezett levegőjű helyre, ne sportoljon intenzíven, hiszen a bőr felső rétegét eltávolítjuk és az emiatt védtelen bőrfelületet óvni kell a regenerálódásáig.

A kezelés időtartama 20 - 60 perc, a kezelendő terület nagyságától függően. Leggyakrabban előforduló mellékhatás a bőrpír, amely főként a kezeléseket követő 24 órában jelentkezhet, de általában néhány órán belül megszűnik. Ennek kiküszöbölésére a mikrodermabrázió végén bőrnyugtató krémet kap a vendég. Ajánlott a csiszolást követően 2 héten keresztül nappal magas (min. 50 SPF) faktorú fényvédőkrémet használni, s a szoláriumozást, napozást  kerülni.

Van olyan cég is, aki mikrodermabráziós bőrradírt ajánl, ami egy alumínium-oxid szemcséket tartalmazó erőteljes peeling. Segítségével kíméletesen, de erőteljesen megtisztítható a bőr. A bőrcsiszoló gépekhez képest kis költséggel (kb. 20 000 Ft) beszerezhető, ezt a készítményt az érzékeny bőrök is jól tolerálják.

Említést érdemel még az egyre népszerűbb hydroabráziós készülék, amit ma már több forgalmazó kínál. Ultrahang segítségével, a vizet elporlasztva "hámlaszt", de a bőr hidratálására is jól alkalmazható. Rendkívül kíméletes, nyáron is kiválóan alkalmazható módszer, amely szintén alkalmas az érzékeny bőrök ápolására, ráadásul az örökké szoláriumozó vendégeinket is kezelhetjük vele.

A mikrodermabráziót egyre több kozmetikus használja a külölönböző kezelések kiegészítéseként, hiszen a bőrcsiszolás megnyitja a bőrt a hatóanyagok előtt (pl. mezoterápia), de a derma-rolleres kezelés előtti érzéstelenítés is sokkal hatásosabb így.

Kerti Erika
 


Kristályos mikrodermabrázió


{youtubejw}1zomvQHsO8k{/youtubejw}


Gyémántfejes mikrodermabrázió{youtubejw}pwm84WRkhSA{/youtubejw}


 

Összehasonlítás a mikrodermabráziós készülékekről...

A mikrodermabráziós készülékek forgalmazóit itt találod...

Cikk a derma-rollerről....

Újdonságok, akciók kozmetikusoknak ..

Eseménynaptár a szakmai rendezvényekről....

Szakáruházak, kellékesek...Mikrodermabráziós gépet forgalmazó cégek, mikrodermabráziós kezelés ára, bőrcsiszolás hatásai, tág pórusú bőr kozmetikai kezelése, pigmentfoltok halványítása, akne kezelés, heges bőr kozmetikai kezelése, kristályos mikrodermabrázió, alumíniumoxid kristály, kozmetikai kezelés kúra, mikrodermabráziós kezelés hatása a bőrre, mikrodermabrázió ellenjavallatai,mikrodermabráziós bőrradír, hydroabráziós kezelés, kristályos mikrodermabrázió videó, gyémántfejes mikrodermabrázió videó
Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, pigmentfolt, akne, hegek, ránc, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt.