Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Új generációs peelingek

Bőrünk jól működő védelmi rendszert alkot. Az epidermisz legfelső rétegének elszarusodott sejtjei folyamatosan hámlanak. Az itt található savak és enzimek pusztítják és semlegesítik a támadó kórokozókat és toxinjaikat. A peelingezés bőrünk természetes hámlási mechanizmusába történő beavatkozás. Ezt az öntisztulási folyamatot segíthetjük mechanikai, kémiai vagy biológiai eljárásokkal.

A hámlasztások nem járnak fájdalommal, peelingezés után egy frissebb, finomabb és felszívó képesebb bőrréteg kerül a felszínre, amely az ápoló kozmetikumok hatóanyagait jobban képes hasznosítani.


ABRÁZIÓ
Az abráziós mechanikai hámlasztó eljárások különböző mélységű hámlasztást tesznek lehetővé egy lépésben. Az eljárásokkal kizárólag a hámréteg csiszolását végezhetjük, a bőrön eközben más változások nem mennek végbe.

ENZIMEK
Az enzimekkel történő hámlasztás során, biológiai úton nagyon gyengéd felszíni peelinget végezhetünk. Az enzimek fehérjék, amelyek a szervezetben lejátszódó folyamatok reakciósebességét növelik meg. Olyan folyamatok lejátszódását segítik elő, amelyek egyébként is végbemennének, miközben a kórokozók elleni védekezésben is hatékonyan szerepet vállalnak.




SAVAK
Kémiai felületmegújító hatóanyagok a különböző szerves és szervetlen savak, molekulaméretüktől függően különböző mértékű közepes vagy mély hámlasztást tesznek lehetővé. Ezen savak hámlasztó hatása nagymértékben függ az oldat pH-jától. Kozmetikusok 2-3 pH közötti savakkal biztonságosan végezhetnek közepes mélységű hámlasztást, amelynél a kúrakezelés során 2-3 napig tartó púderes, vagy korpázó hámlás tapasztalható. Az utókezelő, nagymértékben hidratáló és a gyógyulási folyamatokat segítő termékekkel ezek a tünetek elenyészőek és nem okoznak kellemetlenséget vendégünknek. A savas peelingek nagy mértékben fokozzák a kollagén-termelő sejtek működését, miközben a bőr rugalmassága azonnal, érezhetően és láthatóan fokozódik.
 
 

HÁMLASZTÓ ELJÁRÁSOK RÉGEN ÉS MA
A peelingek legújabb generációja túlmutat az egyszerű hámlasztáson. Miért ne töltsük fel a bőrt fiatalító polipeptidekkel, vitaminokkal, antioxidánsokkal, hidratáló hyaluronsavval, vagy világosító hatóanyagokkal, a peelinggel egyidőben?
A legmodernebb, plasztikai sebészek által megalkotott Image Skin Care peeling koncepció ezen alapszik. Az általuk kidolgozott kozmetikai eljárás során a hámlasztás, a bőr kezelésével és feltöltésével egy időben történik, így sokkal eredményesebb és mélyrehatóbb a hatóanyagok bejuttatása, mint a hagyományos kozmetikai kezeléseknél. A savak és az enzimek gyengén felmelegítik a bőrt, fokozva a vérkeringést és az anyagcserét. Ebben a biológiailag aktív és tonizált állapotban, az élő sejtek aktívabbak és felszívóképességük sokszorosára nő. A hatóanyagok bejuttatása az élő sejtekhez így azonnal megtörténik, a barrier réteg ezúttal nem jelenthet akadályt. Ezek a biztonságos, aloe vera alapú peelingek mindegyike világosítja, feszesíti és ragyogóvá teszi a bőrt.

A kémiai felületmegújító hatóanyagok mellett, a peeling koktélok mindegyikében megtalálhatók a revitalizáló aminosavak és polipeptidek, melyek megfiatalítják bőrünket, antioxidánsok (C-vitamin és zöldtea), gyulladásgátló fekete nadálytő, valamint világosító tőzegáfonya kivonat.
A legkorszerűbb bőrmegújító enzimes és kémiai Image peelingek aloe vera alapúak, amelynek köszönhetően zselés állagúk, így nem csepegnek, egyenletesen felvihetők, és teljesen biztonságos az alkalmazásuk szemkörnyéken is. A hatás kontrollálható, masszázzsal növelhető a problémás területeken, így a speciális területekre külön összpontosíthatunk.
Hagyományos – nem aloe vera alapú – peelingek használata során a ráncokat és az érzékeny területeket (szemkörnyéket) alaposan be kellett kenni vazelinnal, a szemekre vattakorongot helyeztünk, így a kezelésből pont a legproblémásabb területek és a ráncok maradtak ki.

MIKOR JÖN EL A PEELING IDEJE?
Minden évszakban biztonsággal végezhetünk peelinget, a megfelelő szabályok betartása mellett. Egész évben – még a nyári időszakban is – bátran végezhetők az enzimes peelingek. Ilyen például a bio golgotavirágból készült 15 százalékos felületmegújító peptid-peeling, amelyet bármilyen egészségkárosodás, rehabilitáció időszakában vagy terhesség alatt is elvégezhetünk vendégünknek, hogy visszaállítsuk az egyensúlyát vesztett bőr természetes folyamatait.
Nagyon jó hatású lehet a 30 százalék stabilizált C-vitamint tartalmazó gyümölcsenzim peeling, amely a bőr immunitását javítja, gyógyulási, regenerálódási képességét nagymértékben fokozza. Mindenfajta bőrbetegség (dermatitis, rozacea) esetén ajánlott.
Ősztől tavaszig végezhetünk közepes vagy mélyhámlasztást, amelyekkel különböző bőrproblémákat orvosolhatunk. Eredményes fiatalító, ránctalanító kezelés végezhető glikolsav és retiol tartalmú peelingoldattal. A szalicilsavas peeling az aknés bőrállapotot javítja, míg a pigmentációs problémákat hatékonyan kezelhetjük a kojiksav-tejsav oldattal. A peelingek erősségét a kúrakezelés során a vendég érzékenységének, és a probléma erősségének megfelelően, különböző fokozók használatával személyre szabhatjuk. Ne féljünk a savaktól, bőrünk új image-ét kaphatjuk tőlük, plasztikai beavatkozás nélkül!

Forrás: Beautywood Kft.