Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

A tökéletes illúzió tartós megteremtése - Kreatív sminktetoválási technikák

A sminktetoválás feladata az arc természetes harmóniájának megteremtése, a száj a szem és a szemöldök hangsúlyossá tétele, az arc karakteréhez leginkább illeszkedő formákkal, a bőr tónusához igazodó színekkel.

Nemrégiben még a sminktetoválás egyet jelentett a kilométerekről üvöltő, természetellenes megjelenéssel.  Azóta sokat finomodtak a megoldások, és nem csak a régóta ismert hagyományos technikák léteznek. A nappali smink egyre több elemét el tudjuk készíteni tartós sminkként. Egyre inkább divat a természetesnek ható tartós smink. Az eredetihez megtévesztésig hasonlító szálas szemöldököt tudunk készíteni, és akár megfiatalíthatjuk az arcot a sminktetoválás segítségével. Léteznek kimondottan titkos technikák is, amik annyira természetesen hatnak, hogy az elkészült tetoválásról senki nem veszi észre, hogy nem eredeti.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a szakma újdonságainak folyamatos figyelemmel kísérésére, és az oktatók magas szintű továbbképzésre. Tanfolyamainkon hallgatóink mindig naprakész információkat kapnak, és a legkorszerűbb technikákkal és a legújabb nemzetközi trendekkel ismerkedhetnek meg. Több a kreatív technikák közül kimondottan „Goldeneye specialitás”, amivel sehol, máshol nem találkozhat.

A teljesség igénye nélkül néhány a legújabb megoldások közül.

Szemöldöktetoválás 3D technikával
Természetes hatású, szálakból összeállított szemöldök technika. Alkalmazható a szemöldök formájának korrigálására, vagy hiányosságainak kiegészítésére. Nagyon jól alkalmazható bármilyen szemöldök formájának előnyösebbé varázsolására, mert a technika lehetővé teszi a dúsabb, illetve áttetszőbb szemöldök elkészítését is. Ez a technika csak és kizárólag a Goldeneye-nál található meg, igazi Goldeneye specialitás. Teljesen természetes, térhatású, két színből összeállított szálas szemöldök készíthető segítségével. A szálak előre meghatározott sorrendje és formája biztosítja a tökéletes végeredményt. Elkészítése komoly felkészültséget és precíz mozdulatokat igényel, de az eredmény magáért beszél. 
   Természetes hatású 3D szemöldök
    előtte                                                    utána
3D tricolor technika

Itt a két alapszín mellé harmadik színnel élénkítő szálakat tetoválunk, így ,,melírozott” hatású, különleges szemöldököt kapunk. Különösen ajánlott vörös hajúak számára, ahol a harmadik szín mindig a hajszínnel megegyező vörös szín lesz. Így a szemöldök hozzájárul az egész arc színharmóniájának megteremtéséhez.


Szemöldökemelés

A természetes bőrszínnél világosabb, speciális selyemfényű „ highligt”színnel emeljük ki a szemöldök vonala alatti megfelelő részt, az egyéni adottságok figyelembevételével. Ez megfiatalítja a tekintetet, de kortól függetlenül mindenkinek előnyös, mert kiemeli a szemöldököt, nyitottabbá teszi a szemet. Az enyhén lógó végű, "szomorú" szemöldök formák optikai korrekciójára is kiválóan alkalmas. A szemöldök formakorrekciója után eltüntethető vele a nemkívánatos régi szemöldök vég, ami sok esetben problémát jelent a szakemberek számára.


 
      Tricolor szemöldök technika és szemöldök emelés
      előtte                                                     utánaDupla szemhéjkontúr
A dupla kontúrvonal alkalmazásával még inkább kiemelhetjük szemet. A sötét tusvonal vagy szempillasűrítés fölött még egy világos színű vonalat húzunk. Ezt általában az egészen világos, majdnem fehér színű selyemfényű higlight festékkel tesszük, de választhatunk, zöld, kék, sárga vagy bármely más tetszőleges színt is erre a célra.

„Smokey eyes” - füstös szemek
Az alsó szemhéjon lágy, szemhéjpúderszerű hatást érünk el az arc és a szem harmóniájához leginkább illő színekkel. Sok mindenkinek, különösen a világosabb hajszínű és idősebb hölgyeknek nem áll jól az alsó szemhéj kontúrozása. Ilyen esetben választhatjuk a lágyabb, természetesebb hatású alsó szemhéjpúder technikát. Ez a technika két – a szem és a bőr színéhez jól megválasztott - színű apró pontocskákból tevődik össze. A pontok a szempilla tövében és a külső szemzugban a legsűrűbbek, és ettől távolodva egyre ritkábban helyezkednek el. Leggyakrabban a feketét és a barna valamelyik árnyalatát választjuk, de elkészíthető például a zöld vagy a kék két különböző árnyalatából is.

Felső szemhéjpúder
A felső szemhéjon a tusvonalra dolgozott púderszerű satír, mely lágy enyhe sminkelt hatást kölcsönöz a szemnek.      Alsó- és felső szemhéjpúder-technikával kiemelt szemek     előtte                                          utána
Szájemelés, szájfiatalítás

A száj feletti megfelelő rész világosításával, optikailag teltebbé tehető a száj, és korrigálható a forma. Az ajkak megfiatalodnak tőle.         Szájkontúr és szájemelés         előtte                                                      utána
Szájtechnika férfiak számára
A férfiak szájtetoválása hasonlóképpen készül, mint a hölgyek esetében a szájemelés, azzal a különbséggel, hogy nem készítünk hagyományos szájkontúrt, illetve szájsatírt, csak a szájemelést végezzük el. Kiemeli, karakteresebbé és teltebbé varázsolja az ajkakat, anélkül, hogy bárki észrevenné a beavatkozást.

Anti-age hatás

Több tetoválási technika is fiatalítja az arcot. Elsősorban az arc megfelelő területeinek kivilágosításával érhetünk el anti-age hatást. Például a belső szemzug sötétebb, beesettebb részeinek világosítása megfiatalítja a tekintetet. A száj idő által elmosódott kontúrjait határozottabbá tehetjük a szájemeléssel. A szemöldökemelés optikai lifting hatást gyakorol a szemkörnyéki részekre. Ezekhez a technikákhoz van egy adu ászunk, a Goldeneye highlight festéke. Ez a selyemfényű, világos szín minden bőrszín esetében alkalmazható. Használatával az adott bőrszínnél néhány árnyalattal világosabb végeredményt kapunk.


A Goldeneyet 2009-ben a németországi Beauty Fórum olvasói az olvasói díjjal jutalmazták.
A Goldeneye ezt a komoly vevői elismerést többek között annak köszönheti, hogy elképesztő eredményeket ért el az újabbnál újabb technikák kifejlesztésében, és tökéletesítésében. A Goldeneye létrehozott egy 330 oldalas, fotókkal és rajzokkal illusztrált oktató kézikönyvet, és egy hozzá kapcsolódó DVD-t. A könyv a világon egyedülálló tudásgyűjteménye a sminktetováló technikáknak, ami tovább emelte a Goldeneye oktatás színvonalát. A sminktetováló pigmentek szintén forradalmi újításon mentek keresztül. Az új technikákhoz és a vevői igényekhez alkalmazkodva kiváló minőségben, 3 ml-es, visszazárható kiszerelésben, csodálatos színárnyalatokban kerültek a Goldeneye Plus festékpalettájára.
Köszönjük a Goldenburg háznak, hogy a cikket rendelkezésünkre bocsátotta!


Szépségszakma.hu