Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Buborékok a bőr alá

Mi az a karboxiterápia?  Bár a szén-dioxid anyagcserénk alapvető résztvevője, a szénsavas ásványvízen kívül inkább negatív szereplőként tartjuk számom, gondoljunk csak a Föld jövőjét fenyegető üvegházhatásra. Ám ez a gáz egyáltalán nem gáz, ha például a narancsbőr eltűntetéséről beszélünk, ugyanis egy igen hatásos terápia főszereplője...

A karboxiterápia egy új, egyszerű és igazolt módszer, amely drámai módon képes csökkenteni a cellulitot, gyorsítva a helyi szövetek anyagcseréjét és véráramlását. A kezelés a páciensek nagy százalékánál gyors, kényelmes és hatásos. Az 1990-es években, Olaszországban vezették be, de mostanában brazil csodagázként is ismerik, mert a dél-amerikai országban nagyon népszerű. De tulajdonképpen az egész világon ismert és használt eljárás, hiszen nem használ fel káros, idegen anyagot (a szén-dioxid nem mérgező, folyamatosan keletkezik a sejtjeinkben az anyagcsere során), a helyi keringésre gyakorolt hatása emellett az egész szervezetre jó hatással van.

Kutatások alátámasztják, hogy a karboxiterápiának nincs semmilyen megfigyelhető mellékhatása. Használják alakformálásban, bőrfiatalításban, cellulit kezelésben, ráncok, toka elsimításában, striák ellen, hajhullás bizonyos formáiban, valamint sportsérülések és sebek gyógyításában, például akár cukorbetegség okozta fekély eltűntetésében is. Azoknak is érdemes igénybe venni a karboxiterápiát, akik, bár rendszeresen sportolnak, egyszerűen képtelenek megszabadulni az egyes helyeken kialakult és makacsul kitartó zsírpárnáktól.

Fontos kiemelni, hogy ez nem sebészeti beavatkozás. A szén-dioxidot egy vékony, 0.3 mm átmérőjű injekciós tűvel juttatják a bőr alatti szövetbe. A beinjekciózás helyéről a szén-dioxid könnyen átdiffundál a környező szövetekbe.

A bejuttatott gáz két, egymást kiegészítő módon hat:
Először is, a szén-dioxid mechanikus módon elpusztítja a zsírsejteket. Másodszor, erős értágító hatása van, tehát kitágítja az adott terület hajszálereit. Az öregedési folyamatok miatt a hajszálerek egy része kiiktatódik a keringésből, ami csökkenti a véráramlást. Ennek következtében a sejtek kevesebb oxigénhez jutnak, így kevésbé képesek a regenerálódásra. A beinjekciózott szén-dioxid hatására a szervezet oxigénhiányt érzékel, amire fokozott véráramlással reagál. Az így a sejtekbe jutó oxigén, és a különböző tápanyagok segítenek azok helyreállításában. Az oxigénellátás megnövekedése azért is fontos, mert eltűnteti a sejtek között felhalmozódott folyékony anyagot. A végeredmény kevesebb zsírsejt, és keményebb bőr alatti kötőszövet. Emellett a nagyobb véráramlás a többi folyamatot, tehát a kollagén termelését is stimulálja, ami szintén javítja a bőr általános állapotát.

Az eljárás nem jár kifejezett fájdalommal, bár ez függ az egyéni érzékenységtől is. Néhányan az injekció helyén érzékelt apró szúró érzésről számoltak be, amely másodpercek alatt elmúlt, de a páciensek között voltak, akik ezt sokkal erősebbnek érezték, és körülbelül az elektrolízishez hasonló fájdalommal hasonlították össze. A kezelésnek egyetlen utóhatása van: a felfokozott keringés miatt a beinjekciózás körüli terület felmelegedhet, ami akár 10-20 percig is tart. Maga a kezelés a terület nagyságától függően 15-40 percig tarthat, utána körülbelül 4 óráig kerülni kell a vízzel való érintkezést, zuhanyozást, fürdést.  
A cikk a Szépvilágextra szakmai lapban jelent meg3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, összehasonlítás ,

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, kozmetikus szakáruház, fodrász kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés.Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, kozmetikus webáruház, kozmetikus kellékes
Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás
, lézer, ipl bérlés, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia,

gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, aranykezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla hosszabbítás, műszempilla,
Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék,
Szépségszakma.hu szakmai oldal, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés.Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, bőrcsiszolás, mikrodermabrázió, Szempilla-hosszabbításról szóló összehasonlító írásunkhoz kapcsolódóan mutatjuk be a JB LASHES termékeket forgalmazó ACE-IMPORT Kft. Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, pigmentfolt, akne, hegek, ránc, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Tiszavirág Fesztivál. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, képes beszámoló, kozmetikus kongresszus, kiállítás és vásár. professzionális kozmetikum, gyémántfejes mikrodermabrázió, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás, tűs henger, kollagén indukciós terápia, miikrodermabrázió, hydroabrázió, bőrcsiszolás, akne, pigmentfolt.