Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

A szemöldök

A szemöldök nagyban meghatározza az arc karakterét, szépségét . Bár alakítása rutinfeladatnak tűnik, munkánk során mégis sokszor találkozunk csúnya szemöldökkel, amit jó esetben a Vendég, és nem a kozmetikus rontott el.

Vannak tipikus hibák, amelyek kis odafigyeléssel kiküszöbölhetők: A legfontosabb a szemöldök kiszedése, ez történhet gyantával és csipesszel is. Ha az eltávolítandó részen sok kis piheszál van, érdemes a gyantát választani, hiszen az sokkal alaposabb, mint a csipeszelés. Az eredmény tartósabb és szebb, a Vendég elégedettebb lesz (bár még mindíg tartja magát az a nézet, hogy a gyantázástól a felső szemhéj bőre megereszkedik, de sajnos ez alkati adottság - éppúgy, mint a száj fölött kialakuló ráncok, amit többen szintén a gyantára fognak).
Szerencsére ma már nem divat a gyufaszál vékonyságú szemöldök, sokan mégis így szedik ki - nem árt felhívni ilyenkor a figyelmet, hogy a kor előrehaladtával sokat kophat a szőr - így 50- 60 éves korra a vékonyka kis csíkból alig marad valami.
A ma divatos forma szerint a szemöldök belső sarka, ami az orrhoz van közel, legyen vastagabb, mint a külső részek, legmagassabb pontja kb. a szivárványhártya külső ívénél van, a vége pedig elvékonyodó.
Fontos, hogy a felső szálakat nem szabad kiszedni, csak a legkivételesebb esetben: a jól kiszedett szemöldök megnyitja a tekintetet, csodálkozóvá és ezzel elegánssá teszi az arcot - a felülről lecsipegetett szálakkal épp ellentétes hatást érhetünk el. Aki nehezebben boldogul, nyugodtan használjon szemöldök fésűt, de a nagyítós lámpa is segítség.
 
A festést legtöbbször korrigálásként kell alkalmaznunk, nem az a cél, hogy  minden szálat befessünk, különben könnyen  és gyorsan öregíthetünk pár évet a Vendégen. Van egy "megálmodott" forma, amit el szeretnénk érni, ez legyen a szemünk előtt. Sok estben megkönnyíti a munkát, ha festés előtt vazelinnel bekenjük a bőrt, így könnyebb elérnünk a kívánt világos színt és nem lesz nyoma, ha esetleg még nem vagyunk elég rutinosak.
 Érdemes több színű festéket tartani az üzletben, így sok vendéget örökre magunkénak tudhatunk, mert nem kell otthon órákig dörzsölnie a túl sötét festéket, vagy az ősz hajához csak mi festünk neki grafit színű, természetes szemöldököt.

Végül a tetoválásról néhány szót: legyantázni a Vendég szemöldökét és fölé tetoválni egy másikat, vagy a fél szemöldökét kiszedni (és máshová tetoválni) nem etikus dolog! Egyrészt a szőr nélküli, tetovált bőr előnytelen,  (csúnya) másrészt a szálak már néhány kiszedés után végleg kikophatnak - így ezzel megfosztjuk a  Vendéget a szemöldökétől. A lelkiismeretes sminktetováló a természetes ívet veszi alapul - szükség szerint korrigálva azt. Az irreális elvárásokat ne szolgáljuk ki.

A a Vendégeknek az otthoni ápolás néhány fontos szabályát is meg kell tanítani.

3 D szempillaépítés - forgalamzó cégek...

Események a szépségszakmában (kiállítások, tanfolyam, továbbképzés, szeminárium, stb)...

Kozmetikai ujdonságok, akciók...

Kozmetikus képzés, továbbképzések...


 

 

 

 

 

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. Alapanyagok, gyártók, forgalmazók, kellék, képzés, szakáruházak, kellékesek, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. sminktetoválás, Szakmai cikkek, szakértői vélemény. Webáruházak, internetes anyagrendelés, kozmetikus áruház. Szalon berendezés, szalon bútor, fodrászkellékes. Gép- eszköz- kéz- és bőrfertőtlenítők, higiéniai eszközök. Kozmetikus munkaruhák, fodrász munkaruhák, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, masszőr munkaruhák, sminkes munkaruhák, székbeterítők, fejpántok, szemöldök szedés, szemöldök festés