Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

IPL/ villanófény

Orvosi-, kozmetológiai lézerekkel és villanófénnyel már közel egy évtizede dolgoznak Magyarországon. A technika fejlődésével egyre nagyobb teljesítményű gépek kerülnek forgalomba. Mára a villanófényes készülékek negyedik generációja is megjelent a kozmetikai piacon. Ezek már nagy teljesítményű, páciensvédelemmel ellátott gépek, egy részük radiofrekvenciával kombinálva.


Aki gépet szeretne vásárolni,  azokat a cégeket részesítse előnyben, ahol  a gépek paramétereiről megfelelően tájékozódhat. A legtöbb ország etalonként az USA által kiadott FDA minősítést fogadja el ( bár ha egy gép nem rendelkezik FDA minősítéssel, attól lehet még jó minőségű).
A sikeres IPL  kezelésekhez több alkalomra van szükség, az eredmények  csak fokozatosan jelentkeznek. A kezelési módokat egyénre szabottan kell beállítani a készülékeken, a kezelőszemélyzet általában sokféle beállítási érték közül választhat, de mindezt (saját érdekünkben is) dokumentálni kell. A kezelések előtt fontos a Vendégeket felvilágosítani az esetleges veszélyekről, a fényvédelem szükségességéről, a várható hatásokról, ellenjavallatokról. Ajánlott minden esetben Nyilatkozat aláíratása is. Az eleve irreális elvárással érkező Vendégeket kezelését mérlegelni kell!

Az IPL-t legtöbbször tartós/ végleges szőrtelenítésre használják, de kiválóan alkalmazhatók fotorejuvenációra, pigmentfolt és rosacea kezelésre is.

SZŐRTELENÍTÉS
(szelektív fototermolízis) lényege: a fény a bőrben elhelyezkedő hajhagymát kb.70 Celsius fokra felmelegítve elroncsolja. Sajnos a károsodott hajhagyma egy idő után regenerálódhat, és új szőrtüszők is aktiválódhatnak, ezért a szőrzet újranőhet. Ha újranövés előfordul, a szőrszál vékonyabb, puhább, gyengébb, világosabb lesz. Ha a a szőrzet már akár egy év múlva visszanő, akkor nem megfelelően lett kezelve a terület. A test szinte bármely részén használható, de a vékony, vagy világos szőröket nem tudjuk ilyen módszerrel kezelni. (Erre a célra már több cég kínál megoldást: a gyantázás után használható enzimes, vagy gyógynövényes  készítményekkel a vékony és szőke szálak is eltüntethetők.)

FOtorejuvenÁciÓ / tartós bőrfiatalítás: Bőrfiatalítás, feszesítés, finom ráncok csökkentése, tonizálás: A megfelelő zafír szűrőkristály által kibocsátott infravörös fényspektrum lehatol az irha mély rétegeibe és újjáalakítja a meglévő kollagénrostokat, másrészt a fibroblaszt sejteket új kollagénrostok előállítására készteti, amelyek kitöltik az üres részeket, és ráncokat, ezáltal megújul a bőr rugalmasság
a és tartása. A bőr vízfelvevő képessége sokszorosára nő, így a kapcsolódó kozmetikai kezelések is hatékonyabbá válnak.
A Vendég akár éveket fiatalodhat úgy, hogy a kezelés után közvetlenül a megszokott napi tevékenységét folytatja. A változás folyamatosan következik be, környezete nem vesz észre radikális elváltozásokat. Klinikai vizsgálatok alapján a ráncok mélysége is jelentősen csökkenhet!. A kívánt eredmény eléréséhez minimum 4 kezelés szükséges, de idősebb bőr esetén a 12 sem ritka. Elvileg 3 alkalom (azaz 3 hónap) után kezd látszódni az eredmény - hiszen a kollagénrost kifejlődéséhez is ennyi időre van szükség, de van, aki már egy kezelés után is észreveszi a pozitív változást.

Pigmentált bőrelváltozások: Főként öregségi foltok kezelésére használható az arcon, kézfejen, karon, de kitartó alkalmazása során eltüntethetők a szeplők, májfoltok és a pigmentfoltok is. A  pigmentált  bőr kezeléséhez több alkalom szükséges, de általában már az első után javulnak a tünetek. A "villantás" után néhány  órával (jó esetben) pici, apró, sötét színű pöttyöcskék jelennek meg a folton, amelyek néhány napon belül lekopnak, a bőr színe pedig láthatóan halványabb lesz. A fényvédelemre különös gondot kell fordítani, hogy a foltok vissza nem térjenek. (ha nap éri a bőrt, az érintett területet 2 - 3 óránként 50, 50+ faktoros fényvédővel be kell kenni)

ROSACEA, KITÁGULT EREK: Nagyon fontos, hogy a kozmetikus el tudja dönteni, hogy milyen problémákat kezelhet, nehogy kárt okozzon a bőrön. A nem gyulladt rosaceás bőrök általában nagyon jól reagálnak a kezelésre. Nem egyértelmű esetekben viszont érdemes orvos véleményét kikérni. Itt is fontos, hogy a kezeléseket alacsonyabb energiaszinttel kezdjük, majd ha erre jól reagál a Vendég, akkor következő alkalommal emelhetjük az értéket.

A pigment foltok halványítása és a kitágult erek kezelése ráadásként bőrfiatalításnak is kitűnő. Vendégeink nagy megelégedésére két legyet üthetünk tehát egy csapásra.

 

 

 


Videó az IPL-es szőrtelenítésről

 

 

{youtubejw}3kpymhBlHwM{/youtubejw}

 


(Forrás: kertierika.hu

 

 

 

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium,

Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, tűs henger, kollagén indukciós terápia