Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Tűs henger /kollagén indukciós terápia

A tűs henger (Cosmetic Roller, Medical Roller, Derma Roller) Dr. Desmond FERNANDES plasztikai sebész találmánya. A kezelést egy egészen vékony tűkkel ellátott hengerrel végezzük.

A vékony tűk amellett, hogy áthatolnak a bőr felső barrier (védelmi) rétegén, (hogy azt áttörve a hatóanyagot bejuttassuk a bőr mélyebb rétegeibe), minden egyes tűszúrás nyomán egy mikroszkópikus méretű sebet is ejtenek. Ezek az egészen apró mikrosérülések gyakorlatilag azonnal záródnak, beindul azonban minden egyes szúráspontnál egy -egy sebgyógyulási folyamat, mely kollagén és elasztin szintézist (képződést) ill. végső soron a bőr regenerációját (megújhodását) eredményezi. A következmény feszesebb és rugalmasabb bőr lesz. Ezt a hatást értelemszerűen tű nélkül nem lehet produkálni.
Nem kell azonban félni, a sok apró, szinte mikroszkópikus méretű tű alig, vagy egyáltalán nem okoz vérzést vagy bevérzést. Az esetleges bőrpír is egy - két órán belül elmúlik és nyugodtan emberek közé lehet újra menni .

Mi mindenre jó ez a sok szurkálás?

A sok tűszúrás nyomán tehát -nagyon leegyszerüsítve a kérdést- tulajdonképpen egy intenzív kollagén- és elasztinrost szintézis (elválasztás) indul be a bőrben és a bőraljában (bőr alatti laza zsíros kötőszövetben). Ez azt fogja eredményezni, hogy a bőr már egy-két kezelés után is rugalmasabb és tömöttebb tapintatú lesz. Másképpen fogalmazva: az életkor előrehaladtával beinduló megereszkedés lassítható, sőt részben visszafordíthatóvá is vált immár.
Ezenkívül óriási jelentőségű, hogy a fiatal férfiak és nők arcán kialakult atrófiás (besüppedő) aknés (pattanásos) eredetű hegek is jelentősen javíthatóak ezzel a módszerrel. Ez azért nagy szó, mivel eddig erre a problémára hatékony terápiás fegyver nem állt a rendelkezésünkre (igaz ez utóbbi esetben akár 10 - 15 kezelésre is szükség lehet).
Legújabb szakirodalmi adatok szerint a cellulit (narancsbőr) terápiájában is eredményesen alkalmazható a módszer, ami szintén igen jó hír, mert bár a cellulit kezelésére számos eljárást kifejlesztettek már, de még mindig igen nehezen tudunk segíteni az ezen a makacs problémán.


Dr. Kalmár Miklós nyomán (www.mezoterapia.hu)A kezelés menete:
 
( Bőrbetegségben szenvedő vendégen, ferőzött-, vagy bőrnövedékes bőrön a kezelés nem végezhező!)

A szokásos módon letisztítjuk a bőrt
.
Lehetőség szerint mikrodermabrázióval előkészítjük/ átjárhatóvá tesszük.
Helyi érzéstelenítést végzünk 25- 30 percig, fóliás dunsztkötéssel. (Pl. Emla, Anestop)
Közben a hengert eszköz-fertőtlenítőbe állítjuk pl. Secusept (kezelés előtt lemossuk felforralt és lehűtött desztillált vízzel a vegyszermaradékot).
Érzéstelenítés után a eltávolítjuk az érzészelenítőt és befújjuk az arcot bőrfertőtlenítővel (pl. Octenisept), majd hagyjuk megszáradni.
Gumikesztyűt használunk, amit szintén fertőtlenítünk.
Majd elkezdődik a kezelés, a bőrön függőleges, vízszintes és keresztirányú hengerezést végzünk. Egy területen minimum 10x kell átmenni.
Közben fecskendővel folyamatosan adagolható a mezoterápiás hatóanyagkoktél a bőrre.
A hengerezés után még elektroporációs, vagy ultrahangos kezeléssel értékes hatóanyagokat juttathatunk a nagy befogadóképességű bőrbe.

A kezelést nagy körültekintéssel, kellő óvatossággal, a higiénés szabályok fokozott betartásával kell végezni!

Kerti Erika
Az ORVOSi dermarolleres kezelésről itt láthatsz videót....

A mikrodermabrázióról bővebben...


Az IPL /villanófényről bővebben....

A mezoterápiáról bővebben....Dr Desmond Fernandes, Tűhengeres mezoterápia kozmetikában, kollagén-indukciós terápia, a dermaroller működése, dermaroller hatásai a bőrre, atrofia kezelés kozmetikában, aknés bőr kozmetikai kezelés, heges bőr kozmetikai kezelés, cellulit kezelés, Dr. Kalmár Miklós, dermarolleres kezelés menete, dermaroller ellenjavallatai


Kozmetikai mezoterápia, kollagén indukciós terápia. 
Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium,

Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés. Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl, villanófény, dermaroller, kollagénszintézis, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia, gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, arany kezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, derma-roller, tűs henger, kollagén indukciós terápia, atrófiás heg, akne kezelés,  mikrosérülés;