Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Stílusos szépítészet, avagy figyeljünk az összhatásra

Viragos 250Régóta szerettünk volna olyan írásokat megjelentetni, amely nem csak egy-egy szakma, hanem minden szépítő kolléga munkája szempontjából érdekes lehet. Ilyennek találtuk a stílustanácsadást, ami köztudottan olyan tevékenység, amivel jelentősen lehet javítani egy ember megjelenését az ideális összhatás elérésével. Ajánljuk szíves figyelmetekbe Tarcsay Mária színdinamikai szakmérnökkel készített interjúnkat!

Bővebben...

A rosaceáról

A rosacea sok (főként középkorú) embert érint, legtöbb esetben enye tünetekkel. A bőr megnyugtatásához nagyban hozzájárulhatnak a célzott kozmetikai kezelések és a helyesen megválasztott kozmetikumok. Súlyosabb esetekben az orvosok általában antibiotikumokkal tudják enyhíteni az arcon lévő foltok, gyulladások tüneteit.

Bővebben...

A masszázsfajták

A masszázs kedvező hatásairól sokat tudunk már, de hogy különböző fajtái miben különböznek, az nem mindíg egyértelmű. Itt találsz némi segítséget...

Bővebben...

Arctorna, vagy izom-lifting?

Az arc izmainak tornáztatását egyesek a "a ráncok elleni harc legtermészetesebb formájá" -nak tartják. Az arctorna és az arcizom-lifting segítségével sebészeti eljárás nélkül, saját arcizmának edzésével válhat újra széppé az arca.

Bővebben...

Falfesték a naptejben?

naptej alapanyagokAki nyaralni megy, fényvédőt használ, aki pigmentfoltos, fényvédőt használ, akinek gyereke van, még több fényvédőt használ. A lelkiismeretes kozmetikus is erre buzdítja a vendégeit. A napfénnyel, sugárzással kapcsolatban volt már néhány megosztó téma az elmúlt években, a fényvédőként használt anyagok is ilyenek.

Bővebben...

Új generációs peelingek

Bőrünk jól működő védelmi rendszert alkot. Az epidermisz legfelső rétegének elszarusodott sejtjei folyamatosan hámlanak. Az itt található savak és enzimek pusztítják és semlegesítik a támadó kórokozókat és toxinjaikat. A peelingezés bőrünk természetes hámlási mechanizmusába történő beavatkozás. Ezt az öntisztulási folyamatot segíthetjük mechanikai, kémiai vagy biológiai eljárásokkal.

Bővebben...

Bio,- és natur kozmetikumok összehasonlítása

Bio kozmetikumok összehasonlításaFolyamatosan frissülő cikkünkből megtudhatjátok többek között, hogy az egyes bio és natur kozmetikumok miket tartalmaznak és miket nem, van-e minősítésük és ha igen, akkor milyen és azt is, hogy milyen feltételekkel lehet a termékeket alkalmazni.

Bővebben...

A nanotechnológia diadalmenete a kozmetikában

A hétköznapokban is egyre gyakrabban merül fel a Nanotechnológia fogalma. Nem csak az elektronikai cégek high-tech termékeinél törekednek a kisebb méretekre, a kozmetikai iparban is felismerték a nanotechnológia előnyeit. 

Bővebben...

SKINREX a ténylegesen hatékony zsírbontás kulcsa

Skinrex logo
Kozmetikai gépekkel már tényleg vízlépcsőt lehetne építeni a Dunán, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, melyik forgalmazót válasszuk. A Távol-Keleten gyártott és „hatékonynak tűnő” gépeket bárki könnyedén beszerezhet és válhat gyorsan forgalmazóvá. Szerkesztőségünk is kap hetente megkereséseket Kínából, tört magyarsággal fordított levelek formájában, amelyek erre a piacra csábítanak minket. A sokféle bevizsgálatlan gép között, üdítően hat egy professzionális márka a SKINREX AJÁNLJUK! 

Bővebben...

Mikrodermabráziós készülékek összehasonlítása

Mikrodermabráziós készülékek összehasonlítása

Az alábbiakban pontos adatokkal alátámasztott összehasonlítást közlünk a jelenleg Magyarországon kapható mikrodermabráziós készülékekről, mellyel célunk, hogy megkönnyítsük a gépvásárlást a kozmetikusok számára.
 

Bővebben...

Érzéki és szexi tekintet a 3D Baalbek szempillával

Folytatjuk a 3D szempillák bemutatását célzó cikksorozatunkat, amelyben most az első magyarországi 3D szempilla márkával ismerkedhettek meg. Többek között azt is megtudhatjátok, hogy mennyire éri meg anyagilag belevágni új szolgáltatásként a szempilla-hosszabbításba.

Bővebben...

A MEZOTERÁPIA tűvel és tű nélkül (videókkal!)

A mezoterápia nagyjából fél évszázados múltra tekint vissza, először a  gyógyászatban használták - migrén, sportsérülések, és különböző rheumatikus problémák kezelésére. Lényege, hogy egy nagyon vékony steril tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőr egy meghatározott rétegébe. 

Bővebben...

Több, mint szempilla-hosszabbítás

Napjainkban több cég is kínál 3D szempillákat, az ember azt gondolná, hogy a ezen a területen is „Az egyik kutya, másik eb” közmondás igazsága érvényesül, pedig ha jól körbenézünk a forgalmazott márkák között, rájövünk, hogy inkább az „Ahány ház, annyi szokás” elv működik a gyakorlatban. Első ránézésre nem biztos, hogy szembetűnő, de a gyakorlatban már könnyen észrevehető néhány különbség. Írásunkban szeretnénk bemutatni azokat a jellemzőket, amelyek megkülönböztetik az Xtreme Lashes márkát a versenytársaitól.

Bővebben...

Enzimek a kozmetikában

A kozmetikai gyakorlat során számos kezelésnél használunk enzimeket. Jótékony hatásuk már régóta bizonyított, és a tudomány fejlődésével egyre nagyobb szerepet kapnak a szépségápolásban. Annak megértéséhez, hogy mikor milyen enzimeket használunk a kozmetikai kezelésekhez, fontos, hogy megismerkedjünk kicsit felépítésükkel, és a kozmetikai kezeléseknél legelterjedtebb enzimek működésével és gyakorlati felhasználásukkal.


Bővebben...