Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Tudósítás a Kozmetikus Kongresszusról

Március 19-én, pénteken kezdődött a 2010-es Kozmetikus Kongresszus, amely idén egy időben került megrendezésre a bőrgyógyászok konferenciájával. Több programot is közösen szerveztek a szakma képviselői, ami lehetőséget ad az együttműködés erősítésére. A Szépségszakma.hu munkatársai is ellátogattak a konferenciára, ennek beszámolóját olvashatjátok el, ami kibővül majd néhány interjúval is.

A program délután 14.00 órakor kezdődött a siófoki Residence hotelben , az első előadó Bojtor Márta volt, aki az arctornáról  beszélt. Ezután Dr. Varjú Gábort hallhatták a résztvevők. A "Kozmetikai és orvosi rejuvenáció lépésről, lépésre" című előadást követően kötetlen beszélgetésre is lehetőség  volt az előadóval.

16.30-kor "Mezoterápia  Mezoroller" címmel Dr. Kalmár Miklós, a Mezoterapeuta  Társaság Elnöke a tőle megszokott lelkesedéssel és szakmaisággal beszélt az elektroporáció, a derma-rolleres kezelés és a hozzá kapcsolódó hatóanyagok használatáról. Előadásában kitért olyan érdekességekre is, mint például a "Drakula terápia".2010.március 20. Szombat
Szombaton a Hotel Azurban délelőtt 10 órakor kezdődött az a kerekasztal beszélgetés, ahol bőrgyógyászok és kozmetikusok vitatták meg azokat a témákat amelyek mindkét felet egyaránt foglalkoztatja. A bőrgyógyászokat Dr. Balogh György,  Dr. Kovács János, Dr. Stehlich Gábor, Dr. Szabó Éva, Dr. Varjú Gábor képviselte. Mindannyian erőteljes kritikát fogalmaztak meg a kozmetikusok munkájával kapcsolatban.A beszélgetés elején a kozmetikusok szakmai kompetenciájáról volt szó. A felmerült kérdések között szerepelt az, hogy milyen feltételekkel lehessen a jövőben szépségszalont működtetni, illetve milyen kezeléseket végezhetnek el maguk a kozmetikusok. A szakemberek egyetértenek abban, hogy egy működő kontrollrendszert kell életbe léptetni, ami szavatolná, hogy a kozmetikusok megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkezzenek a munkájuk elvégzéséhez. Hiszen az utóbbi években felhígult a  szakma, köszönhetően a számtalan OKJ-s tanfolyamnak, amely kozmetikusok százait termeli ki évente.
Emiatt maga a szakma is igényel egyfajta "pozitív megkülönböztetést", a tanulni, fejlődni akaró, gyakorlott és minőségi munkát végző kozmetikusoknak. Egyik lehetőség erre a kreditrendszer bevezetése, ami konkrétan meghatározná az egyes szakmai kompetenciák elérésének feltételeit.

Nagyon komoly problémákat eredményezett már az, hogy képzetlen, gyakorlattal nem rendelkező kozmetikusok vállaltak be komplikált, kockázatos bár kétségkivül jövedelmező eljárásokat. A másik feladat, hogy a kreditrendszer beindítása mellett, magát az ellenőrzéseket és a jogi feltételrendszert is meg kell teremteni, ami lehetőséget ad a szankcionálásra is. A hallgatóság soraiból is megfogalmazódott az igény, hogy legyen megkülönböztetve a felkészült szakemberekkel dolgozó szalon, a többitől. A leggyorsabb megoldás a kreditrendszer bevezetésére az lenne, hogyha maguk a kozmetikusok jelentkeznének önként, a kreditrendszerhez való csatlakozáshoz. Ennek a minősítéséről szóló tanusítványt pedig igazolásként kitehetnék a szépségszalonban. 

Jelentős problémát vet fel a képzési rendszer "felhígulása"is, ahol maguk az oktatók sem mindig felelnek meg a szakmai elvárásoknak, senki nem ellenőrzi az oktatás színvonalát, a vizsgákon pedig az iskolák dönthetik el, hogy kit hívnak a vizsgabizottságba.
A kerekasztal beszélgetés után kis csoportokban tovább folytatódott a véleménycsere...


Ezek után újra a Hotel Residence-ben folytatódtak a szakmai előadások. Először Dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebész és Vámos Mónika kozmetikus mester tartottak előadást, "Korrekciók kézzel, késsel, ésszel, lélekkel" címmel. Az előadás egyik fő gondolata, hogy a kozmetikusok együtt tudjanak működni más szaktarületekkel, bőrgyógyászokkal és plasztikai sebészekkel. Egy kozmetikus nagyban tudja segíteni például egy plasztikai sebész munkáját, növelve a sebészeti beavatkozások hatékonyságát. Ez egyrészről preventív kezelésekkel és az utókezelésekkel tudja a plasztikai beavatkozásokat támogatni. 

Dr. Sashegyi Mihály ismertette az arcbőr öregedésének folyamatát és annak műtéti korrekciós lehetőségeit. Egyik gyakori kezelés a botox hatóanyagokkal történő idegkezelés, ami után tudnia kell a kozmetikusoknak, hogy mennyi idő múlva és milyen jellegű kezeléseket lehet végezni. Ennek figyelmen kívül hagyása, nagyban ronthatja az előzetes beavatkozások hatékonyságát. Egyik ilyen kezelés a sminktetoválás, amivel a műtét okozta deformációkat lehet korrigálni. Általában a sebészeti beavatkozások után 6 héttel lehet kozmetikai kezeléseket végezni. Hegesedés miatt például a bőrt a fénytől óvni kell, ezért minden fényterápia kockázatos (Bioptron lámpa, IPL). Amivel lehet a hegesedést javítani az a körömvirágos, aloe vera vagy szilikon gélek és tapaszok, illetve a megfelelő irányban végzett masszázsok. 

 14.00 órától "Teljes test hidegterápia kozmetikai és gyógyászati alkalmazása" címmel Dr Vass Ilona  bőrgyógyász előadását hallhattuk.  A 3-4 percig,  -110C-on végzett kezeléseknél  a bőrfelszín hőmérséklete kb. +5°C-ra csökken.
A hidegterápiás kezelés célja - sok más eljárához hasonlóan - a szervezet öngyógyító mechanizmusának az aktiválása. Hatékony lehet többek között a fájdalomcsillapításban, izületi gyulladások kezelésében. A bőr számára azért fontos, mert a kezelés alatt a capilláris tágulás akár négyszeres is lehet. Ez csökkenti az ödémát és a káros anyagcsere-termékek gyorsabb kiürülését teszi lehetővé. Alkalmazható psoriasisra vagy neurodermitiszre, az ekcéma kiterjedt, nehezen kezelhető formáira.

Ezután az "Együttműködés az akne-kezelésben" című előadást hallhattuk Dr. Ihász Judit bőrgyógyász, és Vasváry Erika kozmetikus mestertől. Mindkét előadó a saját szemszögéből közelítette meg a kezelés összetett problémáját.   Az évek óta tartó együttműködésüket az is indokolja, hogy az akne kialakulását nagyon sok tényező befolyásolja. Fontos cél, hogy a szakemberek mielőbb rájöjjenek a kiváltó okokra és együttesen a megfelelő, célzott kezelést alkalmazhassák,. Felhívták a kozmetikusok figyelmét, hogy bizonyos esetekben gyógyszerek szedése a célravezető.
Ezután a jelenlévők még két előadást hallgathattak meg, először Bártfay Zsuzsa „ezüstkoszorús” kozmetikus mester a KLEANTHOUS termékcsaládot mutatta be - "Bőrfiatalítás cell supporting molekulákkal és sonorezonanciával" címmel.
Majd  Dr. Csörgő Attila és Moncz Henrietta " Szépség kívül-belül (Komplementer kozmetika)" című előadása zárta a szombati napot.Az utolsó nap programjai:
A nap első előadása "Kozmetikai és meridián masszázs ötvözete" címmel, Hamza Éva természetgyógyásztól volt hallható.
Ezután volt az Életműdíj és az Ipartestület díjainak átadása.

Végül Sensoline  A polarizált fény kozmetikai és orvosi teljes testre kiterjedő alkalmazása" címmel  Dr.  Fenyő Márta biofizikus, a Bioptronlámpa feltalálójának előadása zárta a kongresszust, amely vasárnap délben ért véget.

Mindhárom napon az előadóterem szomszédságában a kiállító cégek mutatták be termékeiket.


Kerti Erika

Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl bérlés, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia,

gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, aranykezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla hosszabbítás, építés, műszempilla,
Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék, Szépségszakma.hu szakmai oldal, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés.

címkék
3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, összehasonlítás ,

 

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Kozmetikus webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, kozmetikus webáruház, kozmetikus kellékes

Mikrodermabrázió, bőrcsiszolás, lézer, ipl bérlés, villanófény, sminktetoválás, dekor kozmetikum, smink, rúzs, hydroabrázió, kozmetikus állás, kozmetikus használt bútor, hámlasztás, mezoterápia,
gyanta, gyantapapír, gyantázógép, professzionális kozmetikum, selyem krém, aranykezelés, hatóanyag ampulla,  kontúr fásli, testkezelés, triplar regen, radiofrekvencia, ultrahang, iontoforézis, bőrradír, 3 D szempilla, szempilla hosszabbítás, építés, műszempilla, ipl bérlés, villanófény,
Kozmetikus alapanyag, kozmetikus kellék,
Szépségszakma.hu szakmai oldal, kozmetikus áruház, bútor, Kozmetikus munkaruhák, masszőr munkaruha, sminkes munkaruha, székbeterítő, fejpánt, ingyenes apróhirdetés 3 D szempilla, szempilla építés, szempilla hosszabbítás
mezoterápia,Szépségszakma.hu szakmai oldal;
fodrászkellékes,; Alveola, Baalbek,  Biola


címkék
3 D szempilla, szempilla építés, műszempilla, összehasonlítás ,

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, kozmetikus webáruház, kozmetikus kellékesWeboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, kozmetika, fodrász, fodrászat műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, fodrászkellék- vidéken, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes kozmetikus apróhirdetés. fodrász Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor, gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, Körmösnap 2011