Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

2013-as tavaszi sminktrend

Természetesen minden szezonban vannak visszafogottabb és extrémebb vonalak. Egyre divatosabbak a teljesen natúr és természetes sminkek. A pirosító is egyre visszafogottabbá vált. Sokkal fontosabb, hogy úgy változtassuk meg az arcunkat, kiemelve annak szépségét, hogy az teljesen természetes hatást keltsen.

Idén kedveltek a nagy pillák és a rózsás arc, barackos árnyalatai egyaránt. A füstös szemek még néhol megjelennek a kifutón, de nem képviselnek főbb irányvonalat. Ha fel is tűnnek szürkében, lilában, bordóban, barnában népszerűbb.

A színes neon rúzs idén is nagy teret hódít. Intenzív piros rúzsok izgalmas árnyalataival az előző trendekhez hasonlóan most is főbb vonalt képvisel.

A tavasz és a nyár egyik új felfedezettje az olajos sminkek. A cica szemek, 60-as évek hangulatával idén is nagy trend lesz. A szemöldök kiemelése is egyre erősebb, de ehhez a fajta sminkhez, többnyire natúr szem száj társul.

Azért nem kell félni azoknak akik nem vonzódnak annyira a natúr sminkekhez, mert a kifutókon láthatunk gyönyörű merész színeket is! Meleg színek idén hódítanak; a sárgák, narancsok, rózsaszínek! Megfigyelhetünk olyan sminkeket, ahol pár színes vonallal jelzik a szemet. A meleg színek mellett a hideg kék is meghatározóak az 2013-as make-up trendekben.

Forrás: http://www.fashionhunter.hu/2013-as-tavaszinyari-sminktrend/