Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Írások a kozmetika világából

 

HIFU kezelésSzenzációs kezelés, amellyel olyan mélységekben kezelhetjük a bőrt, amire eddig csak a plasztikai sebészek voltak képesek.

Minden kozmetikus álma, hogy olyan kezelésekkel kényeztesse vendégeit, amelyekkel gyorsan ható, látványos és tartós eredményeket lehet elérni. Léteztek eddig is ilyenek, de amit a HIFU technológia által lehet elérni, az a maga nevében tényleg páratlannak mondható, de mint minden ígéretes eljárásnál, úgy a HIFU-nál is érdemes körültekintőnek lennünk.

Bővebben...

szolárium öregítNo ezért ne napozz sokat! Döbbenetes fotó! A kozmetikusok már régóta mondogatják, hogy nem érdemes túlzásba vinni a napozást és a szoláriumozást. A legtöbben tisztában is vannak vele, hogy ezek öregítik a bőrt, de ez a tudat sokakat mégsem tart vissza a  mértéktelen sütkérezéstől.

Bővebben...

2013-as tavaszi sminktrend

Természetesen minden szezonban vannak visszafogottabb és extrémebb vonalak. Egyre divatosabbak a teljesen natúr és természetes sminkek. A pirosító is egyre visszafogottabbá vált. Sokkal fontosabb, hogy úgy változtassuk meg az arcunkat, kiemelve annak szépségét, hogy az teljesen természetes hatást keltsen.

Idén kedveltek a nagy pillák és a rózsás arc, barackos árnyalatai egyaránt. A füstös szemek még néhol megjelennek a kifutón, de nem képviselnek főbb irányvonalat. Ha fel is tűnnek szürkében, lilában, bordóban, barnában népszerűbb.

A színes neon rúzs idén is nagy teret hódít. Intenzív piros rúzsok izgalmas árnyalataival az előző trendekhez hasonlóan most is főbb vonalt képvisel.

A tavasz és a nyár egyik új felfedezettje az olajos sminkek. A cica szemek, 60-as évek hangulatával idén is nagy trend lesz. A szemöldök kiemelése is egyre erősebb, de ehhez a fajta sminkhez, többnyire natúr szem száj társul.

Azért nem kell félni azoknak akik nem vonzódnak annyira a natúr sminkekhez, mert a kifutókon láthatunk gyönyörű merész színeket is! Meleg színek idén hódítanak; a sárgák, narancsok, rózsaszínek! Megfigyelhetünk olyan sminkeket, ahol pár színes vonallal jelzik a szemet. A meleg színek mellett a hideg kék is meghatározóak az 2013-as make-up trendekben.

Forrás: http://www.fashionhunter.hu/2013-as-tavaszinyari-sminktrend/


Emberi használatra alkalmatlan hidratáló krémeket találtak. A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség civil szervezete hidratáló és bőrtápláló kozmetikai termékek mikrobiológiai vizsgálatát végeztette el. 

Bővebben...

87 éves korában elhunyt Molnár Dánielné, mindannyiunk Ilcsi nénije, akit az utolsó polihisztorok egyikeként emlegetnek - aki egész életében a magyar és nemzetközi kozmetikus-társadalom tudásáért és a nevével fémjelzett Ilcsi natúr kozmetikumok fejlesztéséért dolgozott. Életét számtalan kitüntetés, elismerés, díj és a kozmetikusok és vendégeik szeretete övezte.

Bővebben...

Mennyire hatékonyak mindazok a termékek, amelyeket drogériák, vagy kiskereskedelmi üzletláncok értékesítenek? Mitől jobbak a kozmetikusnál kapható (azaz professzionális) kozmetikumok?

Bővebben...

Az alább olvasható tesztet a Tudatos Vásárlók Közösségének tagjai készítették kilenc, hazánkban kapható, közepes erősségű napvédőről, amelyek egy részét egészségtudatosként hirdetik, de mellettük kommerszebb készítményeket is megnéztek. Az eredmény néhol igen meglepő...

Bővebben...


Az alábbiakban olyan anyagokról olvashatunk, amelyek elősegítik a sikeres fogyókúrát, hozzájárulnak a karcsúsághoz, és a szép alakhoz. A táplálékkiegészítők hasznos segítséget jelenthetnek az egészség megőrzésében is.

Bővebben...

Ezzel a címel jelent meg nemrég a Tan Biz magazin egyik cikke, mely megosztást hozott a szakemberek között is:

Jó hír minden nőnek: „A rendszeres szoláriumozás jelentős mértékben csökkenti a méhtestrák kockázatát.” – erre a felismerésre jutottak svéd tudósok.

Bővebben...