Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

A fodrászat története

Történeti írásokból és kőbe vésett képekből tudható, hogy a régi egyiptomiak nagy hangsúlyt fektettek a megjelenésükre. Gondoljunk csak Kleopátra legendás kecsketejes fürdőjére - híre napjainkig fennmaradt. A hajápolás is ekkor kapott igazán nagy figyelmet, hiszen a fodrász volt az egyik legfontosabb háziszolga. Időszámításunk előtt 5000-ben az apródfrizura vagy a hosszú loknikba rendezett haj volt a divatos, ekkor késztitek el az első parókák is.
A görögök az istenek ajándékának tekintették a hosszú hajat, melyben a férfiak erejét és lelkét vélték felfedezni. A határozott megkülönböztetés érdekében a rabszolgáknak nagyon rövidre kellett nyírni a hajukat. A hölgyek hajpompájukat szalagokkal copfba vagy kontyba kötötték.

A római császárok idején a gyengébbik nem körében a szőke hajárnyalat volt divatos. De vajon hogyan érték el, hogy szőkék legyenek az amúgy fekete és barna hajú dél európai hölgyek?


Bővebben: www.style.hu
Hajszárító, búra, hajfesték, fodrász munkaruha, fodrászképzés, fodrászkellék, bútor, dauer, haj festés, hajszárítás, melírozás, melírfólia, melírfésű, fodrász tanfolyam, fodrász továbbképzés, kontyfésülés, ingyenes apróhirdetés.

Weboldal a szépségszakmának. Kozmetikus, fodrász, műköröm, manikűr, pedikűr, szolárium, sminkes, szakmai weboldal. gyártó, forgalmazó, krém, szakáruház, kellékes, üzletvitel, marketing, fórum, ingyenes apróhirdetés. Webáruház, internetes anyagrendelés, Szalon berendezés, szalon bútor,gépfertőtlenítő eszközfertőtlenítő kézfertőtlenítő és bőrfertőtlenítő, higiéniai eszköz. szolárium, fodrász állás, fodrász használt bútor, fodrász iskola