Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Ne várd meg a büntetést!

Cégkapu regisztrációKözel a Cégkapu regisztrációs határideje!   A Cégkapu a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) által fejlesztett és a gazdálkodó szervezetek számára kötelező hivatali elektronikus tárhely. Célja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek egymás közti levelezésüket elektronikus módon intézhessék.​ Bár a Cégkapu használata csak 2018. január 01-től lesz kötelező, de regisztrálni 2017. augusztus 31-ig kell a cegkapu.gov.hu oldalon.​

A Cégkapu Jellemzői​

  • biztonságos kézbesítési / szolgáltatási címként működik, amely kiváltja a hivatalos levelek fizikai kézbesítését. Az elektronikus levelezés előnye, hogy rögzítésre kerül a feladás és befogadás időpontja, valamint gyorsabb, egyszerűbb és korszerűbb a papíralapú ügyintézésnél.
  • 2018-tól a gazdálkodó szervezetek hivatalos elérhetőségeként funkcionál
  • A rendszer 300 MB tárhely méretig díjmentesen biztosított minden gazdálkodó szervezet számára

Mikortól lesz kötelező?

Ugyan a Cégkapu használata csak 2018. január 01-től lesz kötelező, de regisztrálni 2017. augusztus 31-ig kell a cegkapu.gov.hu oldalon.
2018. január 1-től a regisztráció elmulasztását szankcióval fogják sújtani a hatóságok.

A  regisztráció folyamatáról és az esetleges mentességekről bővebb leírást találhattok, szakmai partnerünk a LOGOSZ cégcsoport weboldalán.