Szépségszakma.hu

A szakemberek weboldala

Ne várd meg a büntetést!

Cégkapu regisztrációKözel a Cégkapu regisztrációs határideje!   A Cégkapu a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) által fejlesztett és a gazdálkodó szervezetek számára kötelező hivatali elektronikus tárhely. Célja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek egymás közti levelezésüket elektronikus módon intézhessék.​ Bár a Cégkapu használata csak 2018. január 01-től lesz kötelező, de regisztrálni 2017. augusztus 31-ig kell a cegkapu.gov.hu oldalon.​

Részletek a regisztrációról

FONTOS változások a kozmetikus képzésben!

Változások a kozmetikus képzésbenAz OKJ módosításról szóló kormányrendeletet találhattok a Magyar Közlöny 24. számában, a 25/2016 (II.25.), amely alapján változni fog a kozmetikus képzés. Az egyik komoly változtatás, hogy bár marad közös ágazatban (szépészet)  a kozmetikus és a (a 2012-ben érettségire emelt) fodrász szakma, de újra külön két szakmaként, külön szakmai tartalommal folyik majd az oktatás, vagyis nem lesz közös tananyag.
Ennek egyik folyományaként megszűnik a gyakorló kozmetikus szakképesítés és annak kozmetikus ráépülése. Újra egy OKJ-s vizsgával lehet kozmetikus szakképesítést szerezni. A kézápolás, valamint a fodrász műveletek kikerülnek a tartalomból.

Bővebben...